WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
09-Jun-2024
Početna Crna Gora

DPS: Pristanak Spajića na Mandićeve ucjene oko dvojnog državljanstva vodi Crnu Goru ka nestanku

AUTOR:M.J.
Lideri srpskih partija Andrija Mandić i Milan Knežević, svečano su se zavjetovali na velikosrpskoj paradi Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, da su spremni da svoje buduće učešće u vlasti iskoriste za nestanak Crne Gore kao nezavisne države. Njihova najava promjene Ustava i uvođenje dvojnog državljanstva, poruka je premijeru Milojku Spajiću, na šta sve mora da pristane ako želi da se zadrži u fotelji predsjednika Vlade, kazali su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).
Poput politikantske zloupotrebe žrtava Jasenovca, dvojno državljanstvo je, ističu u toj partiji, još jedna tema kojom Mandić i Knežević pokušavaju da odobrovolje Vučića, i da mu pokažu svoju lojalnost.

- Indolentnost sa kojom dio međunarodne zajednice posmatra nacionalističke poruke koje se lansiraju iz Srbije, ne doprinosi stabilizaciji regiona. Tumačenja da se rasplamsali velikosrpski nacionalizam može zaustaviti jedinstvenim ekonomskim tržištem na kojem bi, očekivano, primat imala Srbija, osim što vrijeđa zdrav razum, šalje poruku sa koliko se površnosti i nezainteresovanosti pristupa problemu koji je samo prije dvije decenije izazvao katastrofalne posljedice koje i dan danas osjećamo - naglašeno je u saopštenju DPS-a.

Kako kažu, u partiji ih ne interesuje na šta su sve spremni Vučićevi podanici koji "sanjaju da postanu Dodici od Crne Gore, spremni da budu loše sluge gorih gospodara".

- Ovi putem šaljemo jasnu poruku Vladi Crne Gore i njenom predsjedniku Milojku Spajiću da se ne igraju sa državom i slogom u njoj, odnosno da ne pokušavaju da kupuju vrijeme i opstanak u foteljama, podilaženjem nezajažljivim apetitima velikosrpskog nacionalizma - poručuju iz DPS-a.

German Daily News - All Rights Reserved ©