WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
09-May-2024
Početna Dijaspora

Crnogorska dijaspora: Odgovorni ste za Katnićev život

AUTOR:M.J.
Crnogorska dijaspora iz Njemačke pozvala je crnogorske vlasti da odustanu od, kako su istakli, nečovječnog progona bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i učine sve da mu se omogući pravičan i human tretman u krivičnom postupku koji su pokrenuli protiv njega, da poštuju njegovo pravo na život i dozvole mu da se brani sa slobode.

Njihovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

Revanšističke ,,desantne akcije“ usmjerne protiv crnogorskih patriota traju skoro četiri godine, od kada su vlast preuzele proruske i prosrpske političke elite, predvođene Crkvom Srbije, koja im je dominantni vožd koji sprovodi sve procese i u ovoj vladi Crne Gore.

Sada im je na red došao bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji je spasio Crnu Goru i njene građane 2016. godine kada je osujetio državni udar, planiran u Rusiji, a pripreman u susjednoj Srbiji, uz podršku ovdašnjih proruskih i prosrpskih društveno-političkih elita.

Crna Gora i njen narod, nakon 1918. godine prošlog vijeka, pretrpjela je brutalan i tragičan udar na naciju i državu, nakon što je okupirala i anektirala srpska vojska. Istorija se ponavlja, a san o „velikoj Srbiji“ ne postoji bez Crne Gore, pa je jedan od ključnih stratega projekta „srpski svet“ – Crkva Srbije i danas, preko svojih popova, glavna alatka za pripremu javnosti na lov na ugledne Crnogorce i Crnogorke.

Hapšenje bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića dijaspora Crne Gore, njih cc 140.000, doživljava kao prijetnju svima koji čuvaju svoju državu Crnu Goru, njene antifašističke temelje i civilizacijske vrijednosti na kojima istrajava građanska, multikulturna, multikonfesionalna Crna Gora.

Poručujemo da su prošla vremena izdajnika Crne Gore, poput Janka Vukotića i njegovih sljedbenika iz vremena Podgoričke skupštine 1918. i da je aktuelna „opsada“ Crne Gore, nametnuta pod vođstvom „duhovnih mantija“ Crkve Srbije, već na izdisaju.

Otuda žurba da se utamniče crnogorske patriote, po receptu kako je to radio Nikola Pašić i njegov vezir u narodu poznat kao „Aca palikuća“ Karađorđević.

Gospodin Katnić svojim otporom – štrajkom glađu i žeđu zbog nepravednog utamničenja, pokazao je da u Crnoj Gori još ima heroja poput antifašiste Ljuba Čupića, koji se hrabro i u lice okupatoru smijao, nakon što je utamničen i izveden na strijeljanje.

I gospodin Katnić hrabro i dostojanstveno bira smrt, umjesto ponižavanja i ubijanja dostojanstva kojem ga izlažu nove crnogorske vlasti. Zato apelujemo na pravosudne organe u Crne Gore da, prije svega, poštuju Ženevsku konvenciju i gospdinu Katniću pruže adekvatne i elementarno čovječne uslove za odbranu i poštuju njegovo pravo na život.

Dijaspora Crne Gore sjeverne Njemačke

German Daily News - All Rights Reserved ©