WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
28-Jan-2024
Početna Dijaspora

Ivanović u Njujorku: Dijaspora je bila i ostala neraskidivi dio Crne Gore

AUTOR: M.J.
Dijaspora je bila i ostala neraskidivi dio Crne Gore. Svi vi koji živite ovdje u SAD-u, alii cjelokupna dijaspora, važan ste činilac društvenih procesa u našoj zajedničkoj državi - poručio je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović u Njujorku tokom razgovora sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama.
Poručio je da ćemo u narednom periodu nastojati da dodatno afirmišemo izuzetan ljudski, intelektualni ali ekonomski potencijal.
Iz Ivanovićevog kabineta je saopšteno da je on izrazio zadovoljstvo prilikom da sa predstavnicima naših iseljenika, sunarodnicima, sugrađanima i prijateljima iz svih krajeva Crne Gore, razgovara otvoreno i iskreno, i sa zajedničkim ciljem: da saradnja sa dijasporom bude što bolja, sadržajnija i kvalitetnija.
Znam da ste se ovdje ostvarili kao uspješni ljudi u brojnim sferama, a ono na čemusmo vam posebno zahvalni je što niste zaboravili Crnu Goru. Ovdje, večeras, želim posebno da istaknem da ni Crna Gora ne zaboravlja, niti će zaboraviti vas - poručio je Ivanović.
On je ponovo da je lično, kao resorni ministar, uz kolege u diplomatsko-konzularnimpredstavništvima u SAD-u, ali i Ministarstvu i Vladi, na raspolaganju da sa dijasporomuvijek razgovara otvoreno, o brojnim uspješnim pričama i projektima, ali i mogućim problemima.
Svima nam je cilj da Crnu Goru učinimo boljom i podstičemo njen dalji razvoj. Vaš doprinos tim procesima je nemjerljiv i posebno Vam zahvaljujem nadugogodišnjoj, iskrenoj posvećenosti i doprinosu - zaključio je Ivanović.

German Daily News - All Rights Reserved ©