WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
16-Aug-2024
Početna Sport

Amerikanac se priključio pripremama Budućnosti Voli

AUTOR:M.J.

Budućnost Voli polako kompletira redove – ekipi se u četvrtak priključio američki košarkaš, pojačanje iz Zenita, Džuvan Morgan koji pokriva poziciju krilnog centra.

Nakon koledža gdje je branio boje Indijane Husijers, igrao je u NBA ligi za Jutu, Toronto, Boston, kao i njihove razvojne ekipe u G ligi.

– Osjećao sam se odlično kada sam dobio ponudu ekipe Budućnosti. Kada god dobijem priliku da profesionalno igram košarku, osjećam se odlično. Nevjerovatna država, vidio sam nevjerovatne navijače, kao i kada sam pričao sa igračima koji su ovdje igrali, uvijek su govorili da su imali dobro iskustvo. Jedan od njih se vratio – Jogi Ferel. Nećeš se vratiti negdje gdje ti nije lijepo, tako da sam veoma uzbuđen da obučem “plavo-bijelo” i krenem sa treninzima – rekao je Morgan.

Da li si pričao sa Ferelom prije nego što si odlučio da potpišeš ugovor?

– Da, jesam, pitao sam ga za mišljenje o zemlji, treneru, ekipi, o svemu, ligi. Rekao mi je da mu se sve svidjelo, rekao mi je da je odlično proveo vrijeme ovdje, da se igrala dobra košarka i to je sve što želite da čujete.

Tvoja očekivanja od sezone?

– Da dobijemo mnogo utakmica, to je glavni cilj zasigurno, pogotovo kući. Uvijek moramo da branimo domaći teren. Da nikada ne izgubimo pred svojim navijačima. To je moje glavno očekivanje.

Šta navijači mogu očekivati od tebe? Kakav si tip igrača?

– Ja sam taj koji će uraditi sve da dođe do pobjede. Defanziva, skokovi, dajem dosta trojki, zakucavam. Kao što rekoh šta god da zamisliš, ja ću uraditi na terenu – zaključio je Morgan.

German Daily News - All Rights Reserved ©