WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
02-Sep-2024
Početna Svijet

Dodika izviždali ratni veterani, on im pokazao srednji prst

AUTOR:M.J.

Na jezeru Bardača u blizini Banje Luke juče je organizovan Gastro fest na kojem je došlo do incidenta između pripadnika Udruženja Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Dodik je na festival došao helikopterom, a kada je prošao pored šatora u kojem su se okupili veterani, došlo je do incidenta. On im je prišao da se ruku, a oni su ga odbili, piše Klix. Zatim su za njim uzvikivali, a Dodik se potom okrenuo i pokazao im srednji prst.

Nakon što je Dodik otišao, veteranima su prišla dvojica iz Dodikove pratnje te je jedan agresivno nastupio.

"Tačno je da je došlo do neugodne situacije kada je našem stolu prišao Milorad Dodik. Ljudi nisu htjeli da se rukuju s njim i počeli su glasno da negoduju, a onda se on okrenuo i pokazao im srednji prst. Poslije toga je jedan od članova njegovog osiguranja ušao u raspravu s našim ljudima, ali teži incident ipak je spriječen", rekao je potpredsjednik udruženja Nedeljko Klincov.

Branislav Borenović je za Klix.ba potvrdio da se to dogodio te poručio da se sve odigralo neočekivano u desetak sekundi, a o svemu se oglasio i na X.

German Daily News - All Rights Reserved ©