WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
10-Jun-2024
Početna Svijet

Konaković: Crnoj Gori upućena protestna nota zbog izjava Andrije Mandića

AUTOR:M.J.
Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković rekao je da je danas upućena protestna nota Crnoj Gori jer je predsjednik crnogorske Skupštine Andrija Mandić rekao da je Svesrpski sabor "skup dvije države", te je najavio da će ovu notu uputiti i Srbiji.

Konaković smatra da je nepoštovanje koje BiH u posljednje vrijeme doživljava od Vučića kulminiralo na tom Saboru, te da u potpisanoj deklaraciji ima nekoliko ozbiljnih prijetnji suverenitetu BiH.

Konaković je dodao da će o tome detaljno informirati ministre vanjskih poslova zemalja iz Evropske unije sa kojima će imati sastanke.

On je kazao da nema ništa protiv okupljanja naroda, ali da zahtijeva potpuno poštovanje suvereniteta BiH.

Konaković je ponovo optužio druge da atakuju na Dejtonski mirovni sporazum.

On je iskazao bojazan od poruka srpskog jedinstva koje su poslate sa Svesrpskog sabora u Beogradu i optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ne poštuje BiH i da je kreator "ruske revolucije na Balkanu".

Predsjednik Skupštine i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je, na Svesrpskom saboru u Beogradu, da vjeruje da bi se u budućnosti moglo razmišljati da to ne bude skup samo dvije države.

Mandić je, obraćajući se na skupu pod nazivom „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“, rekao da je veoma srećan što može da prisustvuje tom sastanku u ime srpskog naroda u Crnoj Gori.

Kako je naveo, na sastanku je prisutna i brojna delegacija srpskih političkih predstavnika iz Crne Gore, među kojima su srpski poslanici iz Skupštine, predsjednici opština i skupština koji su Srbi, direktori ili predsjednici odbora velikih javnih preduzeća.

„Dakle, oni ljudi za koje je glasao srpski narod i koji žele da čuvaju zajedništvo ovog naroda, jer smo mi Srbi iz Crne Gore kao i drugi Srbi, i želimo da tako budemo posmatrani i od onih koji ne žive u Crnoj Gori, već u Srbiji, Republici Srpskoj ili rasijanju“, kazao je Mandić.

German Daily News - All Rights Reserved ©