WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
04-Sep-2024
Početna Svijet

Putin poručio Vulinu: Prenesite pozdrav predsjedniku Vučiću, čekamo ga

AUTOR:M.J.
Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u Vladivostoku da Moskva očekuje da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dođe na jesen u ruski grad Kazanj, na samit grupe BRIKS.
„Prenesite pozdrav predsjedniku Vučiću, čekamo ga na događajima u okviru sastanka lidera grupe BRIKS. Poslali smo mu poziv, nadamo se da će ga gospodin predsjednik prihvatiti“, rekao je Putin na početku sastanka sa potpredsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom.
Na sastanku, održanom na marginama Istočnog ekonomskog foruma, Putin je Vulinu rekao i da je došlo do blagog pada trgovinske razmjene između Rusije i Srbije i ukazao na potrebu da se razumiju uzroci te promjene.
Putin je kazao da je „vjerovatno vrijeme da se održi sastanak“ Međuvladinog komiteta za trgovinsko-ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Rusije, javila je ruska agencija RIA Novosti.
Putin je ukazao da Rusija igra „značajnu ulogu“ u snabdijevanju Srbije energentima i istakao da se isporuke vrše na vrijeme i po veoma dobrim uslovima.
„Razgovaraćemo i o tome, postoje konkretne stvari koje treba da budu riješene, imajući u vidu da nam ugovori o snabdijevanju gasom ističu u martu 2025. godine“, dodao je ruski lider.

German Daily News - All Rights Reserved ©