WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
03-Sep-2024
Početna Svijet

UDARNA VIJEST- Ogroman napad u Ukrajini, Zelenski: Preko 40 mrtvih, 180 ranjenih

AUTOR: M.J.

Najmanje 41 osoba je ubijena, a 180 ih je ranjeno u ruskom raketnom napadu na ukrajinski grad Poltavu, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski.

On je u videu rekao da su ruske snage pogodile grad s dvije balističke rakete, oštetivši zgradu Instituta za komunikacije.

Rusija je danas izvela velik napad na Poltavu, grad u sjeveroistočnoj Ukrajini. Poltava je od ruske granice udaljena nekih 140 km. Rusi su je već znali napadati, ali ne kao gradove i regije bliže istočnom frontu, stoga su se u Poltavi smjestile mnoge izbjeglice.

Rusija je ranije tijekom ljeta gađala aerodrom u regiji i tvrdila da je uništila ukrajinske ratne zrakoplove, no u današnjem napadu je ciljala sam grad. Projektili su djelomično uništili zgradu, pri čemu su ljudi ostali zatrpani u ruševinama. U napadu su vjerojatno korišteni balistički projektiliI skander-M s dometom do 500 km. Projektili nose kazetnu ili visokoeksplozivnu bojevu glavu do 700 kg, koja može uzrokovati znatna razaranja.

"Ruski ološ će definitivno odgovarati za ovaj napad", objavio je Zelenski na Telegramu.

Zatražio je od Zapada više oružja za protivavionsku odbranu i još jednom je zatražio da im se dopusti da zapadno oružje koriste za gađanje ciljeva unutar Rusije.

-Stalno govorimo svima u svijetu koji imaju moć zaustaviti ovaj teror: sustavi protuzračne obrane i projektili potrebni su u Ukrajini, a ne u nekom skladištu - rekao je Zelenski.

“Dalekometni udari koji nas mogu zaštititi od ruskog terora potrebni su sada, a ne kasnije. Nažalost, svaki dan kašnjenja znači gubitak života", dodao je.

https://twitter.com/i/status/1830938298778542246

German Daily News - All Rights Reserved ©