WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
Početna

USA

26
Jul
2024

Stejt department: Bajden poručio Netanjahuu da je vrijeme za sporazum o prekidu vatre

Portparol Stejt departmenta Metju Miler izjavio je danas da je poruka američkog predsjednika Džozefa Bajdena na današnjem sastanku sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom u Bijeloj kući da je vrijeme da se postigne sporazum o oslobađanju talaca i prekidu vatre u Gazi.
Detalnije
26
Jul
2024

Obama: Kamala će biti fanstastična predsjednica, podržavam je

Bivši američki predsjednik Barak Obama objavio je da on i njegova supruga Mišel podržavaju kandidaturu potpredsjednice Kamale Haris za predsedničku kandidatkinju demokrata za izbore u novembru.
Detalnije
26
Jul
2024

Tramp ne želi debatu sa Haris dok ona ne bude formalna kandidatkinja

Američki bivši predsjednik i republikanski kandidat na predstojećim izborima u novembru Donald Tramp ne želi debatu sa vjerovatnom demokratskom kandidatkinjom Kamalom Haris dok ona to ne postane i zvanično.
Detalnije
26
Jul
2024

Kamala Haris: Vrijeme za kraj rata u Gazi, neću ćutati

Potpredsjednica SAD-a i potencijalna kandidatkinja Demokrata na predsjedničkim izborima Kamala Haris obećala je da "neće ćutati" o patnjama u Gazi, rekavši da je u četvrtak izrazila "ozbiljnu zabrinutost" izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu i rekla mu da je vrijeme da zaključi sporazum o prekidu vatre.
Detalnije
25
Jul
2024

Bajden u obraćanju naciji poslije povlačenja iz trke: Odlučio sam da predam štafetu novoj generaciji da ujedinimo našu naciju

Predsjednik SAD Džo Bajden obratio se prvi put naciji, tri dana pošto je odlučio da se povuče iz trke za predsjednika Amerike.
Detalnije
24
Jul
2024

Kamala Haris vodi u anketama

Demokratkinja Kamala Haris preuzela je marginalno vodstvo pred republikancem Donaldom Trampom u predsjedničkoj trci, prema novoj anketi Reutersa/Ipsosa.
Detalnije
23
Jul
2024

Kamala Haris osigurala dovoljan broj delegata za nominaciju

Potpredsjednica SAD-a Kamala Haris već je osigurala 1979 delegatskih glasova potrebnih da dobije demokratsku nominaciju za predsjedničku kandidaturu, javlja CNN. Pozitivne naznake su i to što se u 24 sata prijavilo više od 30 hiljada volontera za njenu kampanju, kao i da je u više od 80 miliona već sakupljenih donacija, prema navodima medija veliki ako ne i najveći dio stigao od običnih građana a ne takozvanog “velikog novca” odnosno bogatih donatora.
Detalnije
23
Jul
2024

Džordž i Aleks Soroš podržali Kamalu Haris

Američki milijarderi Džordž i Aleks Soroš podržali su danas potpredsjednicu Sjedinjenih Američkih Država Kamalu Haris da bude kandidatkinja Demokratske stranke na predstojećim predsjedničkim izborima, javlja Volstrit žurnal.
Detalnije
22
Jul
2024

Oglasila se i Kamala Haris: Namjeravam da zaradim i osvojim ovu nominaciju

Potpredsjednica Kamala Haris rekla je u izjavi da je "počastvovana" što je dobila podršku predsjednika Džozefa Bajdena i namjerava da "zaradi i pobijedi" demokratsku nominaciju za predsjednika u svojoj prvoj javnoj izjavi od Bajdenove zapanjujuće objave.
Detalnije
22
Jul
2024

Klintonovi podržali Kamalu Haris

Bivši američki predsjednik Bil Klinton i njegova supruga, nekadašnja državna sekretarka, Hilari Klinton pridružili su se predsjedniku Džozefu Bajdenu u podršci potpredsjednici Kamali Haris da zauzme njegovo mjesto u kampanji nakon što je Bajden ranije objavio da se povlači iz izborne trke.
Detalnije
22
Jul
2024

Eskobar dobio nasljednika: Aleksandar Kasanof novi zamjenik pomoćnika sekretara SAD za Evropu i Evroaziju

Stejt department je objavio da će novi zamjenik pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja umjesto Gabrijela Eskobara biti Aleksandar Kasanof.
Detalnije
21
Jul
2024

Bajden podržao Kamalu Haris kao kandidatkinju demokrata

Američki predsjednik Džozef Bajden podržao je danas, nakon što se povukao iz predsjedničke trke, popredsjednicu SAD Kamalu Haris kao kandidatkinju demokrata na predsjedničkim izborima, gdje bi se suprotstavila republikanskom kandidatu Donaldu Trumpu.
Detalnije
21
Jul
2024

UDARNA VIJEST : Bajden se povukao iz trke za predsjednika Amerike

Predsjednik SAD Džo Bajden povukao se iz trke za predsjednika Amerike.
Detalnije
21
Jul
2024

Tajna služba priznala da je odbijala zahtjeve Trampovog tima za strožim obezbjeđenjem

Američka tajna služba je saopštila da je odbila neke zahtjeve iz tima koji vodi kampanju republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa, za povećanje bezbjednosti na njegovim mitinzima u godinama prije pokušaja atentata tokom predizbornog skupa 13. jula.
Detalnije
21
Jul
2024

Tramp: Primio sam metak za demokratiju, a optužuju me da sam joj prijetnja

Donald Tramp rekao je na mitingu u Mičigenu da je "primio metak za demokratiju" kada je na njega izvršen atentat prošle sedmice u kojem je zadobio povredu uha.
Detalnije
21
Jul
2024

Prijetio da če ubiti Trampa: Uhapšen osumnjičeni muškarac

Policija je uhapsila muškarca sa Floride koji je optužen da je na društvenim mrežama prijetio bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trampu i njegovom kandidatu za potpresjednika, senatoru iz Ohaja Džej Di Vensu, prenose američki mediji.
Detalnije
21
Jul
2024

Većina demokrata smatra da bi Kamala Haris bila dobra predsjednica, tri četvrtine imaju pozitivno mišljenje o njoj

Nakon što je Džozef Bajden suočen sa sve većim pritiskom da odustane od predsjedničke trke u SAD, sve se češće kao potencijalna kandidatkinja Demokratske stranke pominje njegova aktuelna potpredsjednica Kamala Haris.
Detalnije
20
Jul
2024

Šta se dešava ako Bajden odustane od kandidature?

Sve više velikih donatora ima dilemu da li da nastavi da finansira kampanju Džoa Bajdena, a raste i broj demokrata koji ga pozivaju da izađe iz izborne trke. Mediji prenose da je aktuelni predsjednik sve bliže tome da donese odluku da se povuče.
Detalnije
20
Jul
2024

Bajden: Tramp ima mračnu viziju o Americi

Predsjednik SAD Džozef Bajden kritikovao je republikanskog rivala i bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa da ima "mračnu viziju" o Americi.
Detalnije
20
Jul
2024

Mediji pišu da se Bajden povlači iz izborne trke, iz njegove kampanje demantuju

Više američkih medija objavilo je, pozivajući se na neimenovane izvore, da bi predsjednik SAD Džozef Bajden mogao da se povuče iz izborne trke, a u međuvremenu ga je još demokratskih kongresmena pozvalo da to učini.
Detalnije
20
Jul
2024

Tramp Zelenskom: Okončaću rat u Ukrajini prije nego preuzmem dužnost u januaru

Američki republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp rekao je u objavi na Tru sošalu da je u petak imao "vrlo dobar razgovor" s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i obećao da će pregovorima okončati rat u Ukrajini.
Detalnije
20
Jul
2024

Pucnjava u Alabami: Muškarac ubio četvoro djece i suprugu

Muškarac iz Alabame optužen je da je u četvrtak uveče ubio svoju ženu i četvoro djece, koji su imali između dviije i devet godina.
Detalnije
19
Jul
2024

CNN: Mnogi zvaničnici vjeruju da Bajden mora da odustane od izborne trke

Predsjednik Džozef Bajden je izolovan više nego ikada, a mnogi visoki zvaničnici Bijele kuće i funkcioneri demokrata sada vjeruju da on mora da napusti kampanju za drugi mandat – i to uskoro.
Detalnije
19
Jul
2024

Tramp zvanično prihvatio predsjedničku nominaciju

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp prihvatio je sinoć predsjedničku nominaciju Republikanske stranke za izbore 5. novembra na zaključenju nacionalne konvencije u Milvokiju i izjavio da će pobijediti.
Detalnije
German Daily News - All Rights Reserved ©