WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
25-Aug-2024
Početna USA

Bijela kuća: Bajden pažljivo prati događaje u Izraelu i Libanu

AUTOR:M.J.
Portparol Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Sean Savit rekao je danas da američki predsjednik Džozef Bajden “pomno prati događaje u Izraelu i Libanu”.
“Bio je angažovan tokom cijele večeri sa svojim timom za nacionalnu bezbjednost”, rekao je Savit, prenosi The Times of Israel.
On je naveo da su, po nalogu Bajdena, visoki američki zvaničnici u kontinuiranoj komunikaciji sa izraelskim partnerima.
„Nastavićemo da podržavamo pravo Izraela na samoodbranu i nastavićemo da radimo na regionalnoj stabilnosti“, istakao je Savit.
Libanska grupa Hezbolah objavila je jutros da je pokrenula napad na Izrael kao odgovor na ubistvo visokog komandanta grupe Fuad Šukre prošlog mjeseca i pogodila 11 izraelskih vojnih lokacija.
Hezbolah je kasnije objavio da je završena “prva faza” napada na Izrael i da je više od 320 raketa i veliki broj dronova ispaljeno na ciljeve na sjeveru Izraela.
Izraelski ministar odbrane Joav Galant objavio je da je proglasio vanredno stanje, a predstavnik Izraelskih odbrambenih snaga kontraadmiral Daniel Hagari rekao je da desetine izraelskih ratni aviona sada napadaju mete u različitim područjima južnog Libana.

German Daily News - All Rights Reserved ©