WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
01-Sep-2024
Početna USA

Donald Tramp će podržati legalizaciju marihuane na Floridi

AUTOR:M.J.
Kandidat za predsjednika SAD-a Donald Tramp je na svojoj društvenoj mreži Truth Social rekao kako će podržati amandman Tri na ustav savezne države Florida, kojim bi se legalizovala marihuana za ličnu upotrebu.
Iako je njegova stranka, barem formalno, protiv legalizacije marihuane, Tramp je stava da to ne bi trebalo biti ilegalno na Floridi kada je već potpuno legalno u drugim saveznim državama.
Njegov stav je, takođe, da bi se legalizacijom povećala kontrola nad distribucijom marihuane. Time bi se, smatra Tramp, izbjegle situacije gdje se marihuana kombinuje s drugim, snažnijim, narkoticima, poput fentanila.
Inače, Republikanska stranka je u značajnoj mjeri promijenila svoj stav prema marihuani u posljednjih nekoliko godina. Iako su još uvijek protiv, pojedini republikanci su glasali za legalizaciju u određenim saveznim državama, te čak i pomagali s kampanjama legalizacije.
Tramp je posljednji u nizu koji je izrazio ovaj stav, a imajući u vidu da je on trenutno i idejni vođa Republikanske stranke, moguće je da će ovaj potez pokrenuti značajnu promjenu u stavu partije.
Podsjetimo, prva savezna država koja je legalizovala marihuanu je Kolorado, još 2012. godine, zajedno sa saveznom državom Washington. Danas je marihuana za ličnu upotrebu legalna u 24 od 50 saveznih država, a Florida bi mogla postati 25.

German Daily News - All Rights Reserved ©