WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
16-Jun-2024
Početna USA

Nick Mavar,autor emisije paluba na 'Deadliest Catch', umro je u 59 godini

NBC NEWS
Nick Mavar, autor emisije o ekstremnom ribolovu "Najsmrtonosniji ulov" Discovery Channela, umro je u četvrtak prirodnom smrću, rekla je za Variety policijska uprava Bristol Bay Borougha na Aljasci. Imao je 59 godina.

Policija je u četvrtak pronašla Mavara mrtvog u brodogradilištu u Nakneku na Aljasci. Njegova porodica je obaviještena.

Mavar je glumio u 98 epizoda sezona od 1. do 17. serije "Najsmrtonosniji ulov" radeći kao pomoćnik na ribarskom brodu Northwestern. Mavar se također pojavio u nekoliko spinoffa “Najsmrtonosniji ulov”, kao što su “Najsmrtonosniji ulov: Legende rođene i slomljene” i “Najsmrtonosniji ulov: Evolucija opasnosti”.

Mavar je napustio emisiju u decembru 2020. nakon što mu je na snimanju puklo slijepo crijevo, a tom prilikom mu je otkriven i kancer.Na kraju bi tužio vlasnika čamca Siga Hansena za milion dolara zbog "nepostojanja adekvatnog plana" za hitnu medicinsku pomoć dok su bila na snazi ​​stroga ograničenja Covida.

Tužba će kasnije biti ponovo usmjerena na produkcijsku kompaniju "Deadliest Catch's" nakon što je Hansen tvrdio da je Original Productions Inc. kriva za implementaciju protokola koji su odgodili Mavarovu brigu.

Advokati optuženih negirali su tvrdnje u sudskim podnescima u kojima se navodi da su Mavar i treća lica odgovorni za radnje koje su dovele do njegovih povreda i da optuženi nikada nisu pristali da ga zaštite od gubitka ili nesreće.

German Daily News - All Rights Reserved ©