WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
06-Sep-2024
Početna USA

Odloženo žalbeno ročište na suđenju Trampu, biće poslije izbora

AUTOR:M.J.
Njujorški sudija Huan Merčan odobrio je odlaganje žalbenog ročišta Donaldu Trampu za poslije predsjedničkih izbora na kojima on učestvuje, pa će ono biti održano 26. novembra, nekoliko sedmica pošto i posljednji glasovi budu ubačeni u biračke kutije.
Time se republikanski kandidat za predsjednika SAD izborio za olakšanje dok istovremeno vodi izbornu kampanju i bori se sa posljedicama prvostepene sudske presude koja ga tereti za plaćanje porno zvijezdi Stormi Danijels da ćuti o njihovoj vanbračnoj seksualnoj aferi u vrijeme kada je on prvi put bio predsjednički kandidat.
Tom presudom on je postao prvi bivši predsjednik SAD koji je osuđen za krivično djelo.
U pogledu zahtjeva da se Tramp oslobodi na osnovu odluke Vrhovnog suda SAD o predsjedničkom imunitetu, sudija Merčan je donošenje odluke o tome zakazao za 12. novembar, takođe poslije predsjedničkih izbora.
Federalni sud je u utorak odbio zahtjev Trampovih advokata da slučaj oduzme od sudije Merčana i suda države Njujork i prebaci suđenje na savezni nivo.
Da je to prebacivanje uspjelo, Trampovi advokati bi tražili da se slučaj odbaci po osnovu predsjedničkog imuniteta.
Tramp, koji u vrijeme slučaja za koji je proglašen krivim još nije bio predsjednik SAD, žalio se na odluku federalnog suda.

German Daily News - All Rights Reserved ©