WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
04-Sep-2024
Početna USA

Pucnjava u srednjoj školi u Džordžiji: Najmanje dvoje mrtvih, nekoliko povrijeđenih

AUTOR:M.J.
Najmanje dvije osobe su poginule, a četiri su povrijeđene u pucnjavi u srednjoj školi na sjeveru Džordžije saopštili su nadležni.
Kancelarija šerifa okruga Barou, saopštila je da je više agencija za sprovođenje zakona, kao i vatrogasnih i hitnih službi upućeno u srednju školu Apalači u Vinderu oko 10.30 ujutro kada je potvrđena pucnjava.
Najmanje jedna osoba je u pritvoru, saopštila je kancelarija i dodala da je više žrtava hitno prevezeno u bolnicu sa ranama od vatrenog oružja.
Policija je reagovala na incident u srednjoj školi Apalači u Vinderu u Džordžiji, koji se nalazi na oko 45 milja od Atlante.
Takođe je obezbijedila mjesto događaja i učenici su pušteni oko 11.30 ujutro, rekao je portparol školskog okruga Barou za The Post.
„Usmjerio sam sve raspoložive državne resurse da reaguju na incident u srednjoj školi Apalači i pozivam sve građane Džordžije da se pridruže mojoj porodici u molitvi za bezbjednost naših učenika, kako u okrugu Barou, tako i širom države“, rekao je guverner Džordžije Brajan Kemp.
Predsjednik Džo Bajden je obaviješten o pucnjavi u srednjoj školi Apalači u Vinderu u Džordžiji, saopštila je Bijela kuća, prenosi CNN.
Bijela kuća je u saopštenju navela da je Bajdena obavijestila njegova savjetnica za unutrašnju bezbjednost Liz Šervud-Rendal.
„Administracija će nastaviti da koordinira sa saveznim, državnim i lokalnim zvaničnicima kako budemo dobijali više informacija“, saopštila je Bijela kuća.

https://youtu.be/WvVHcbJnLis

German Daily News - All Rights Reserved ©