WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
28-Aug-2024
Početna USA

Trump kaže da je prihvatio pravila za debatu 10. septembra, koja uključuju prigušene mikrofone

CNN

Bivši predsjednik Donald Trump u utorak je objavio na Truth Social-u da je "postigao dogovor" da učestvuje u debati 10. septembra s potpredsjednicom Kamalom Harris, napominjući da će "pravila biti ista kao i na posljednjoj debati CNN-a, koja je djelovala dobro za sve.”

Pravila će u velikoj mjeri odražavati termine koje je koristio CNN za svoju debatu 27. juna, uključujući i to da će mikrofoni biti isključeni dok drugi kandidat govori i da neće biti prisutna publika u studiju, potvrdila je osoba upoznata s tim za CNN.

Ipak, Harisova kampanja tvrdi da su u toku rasprave sa ABC-om o tome da li će mikrofoni ostati uključeni tokom septembarske predsjedničke debate, prema izvoru upoznatom s tim.

U izjavi, glasnogovornik Harrisove kampanje je iskolio Trumpa, rekavši: „Oba kandidata su javno istakla svoju spremnost da debatuju s mikrofonima bez zvuka tokom trajanja debate kako bi se u potpunosti omogućila suštinska razmjena između kandidata – ali čini se da Donald Trump to dopušta njegovi rukovodioci ga nadmeću. Tužno!”

Trump nije posebno spomenuo utišane mikrofone u svom postu, samo je rekao da će pravila biti ista kao u njegovoj prvoj debati ciklusa s predsjednikom Joeom Bidenom. Njegova objava uslijedila je nakon perioda pregovora između njegove i Harisove kampanje, koji su dospjeli u ćorsokak oko specifičnih protokola debate, posebno u pogledu isključivanja mikrofona kada kandidati ne govore.

Trumpov tim je, prema izvoru upoznatom s tim, želio da mikrofoni budu isključeni tokom cijele debate, osim kandidata na čiji je red da govori, kao što je bio slučaj u junu.

Ali u ponedjeljak se činilo da Trump potkopava svoju kampanju, rekavši novinarima da bi radije imao mikrofone uživo.

Pravila debate CNN-a također su imala odsustvo studijske publike. Oba kandidata stajala su na jedinstvenom podijumu sa pozicijom koja je određena bacanjem novčića. Debata koja je trajala 90 minuta imala je dvije reklamne pauze i osoblju kampanje nije bilo dozvoljeno da komunicira sa kandidatima tokom tog vremena. Na bini nisu bili dozvoljeni rekviziti ili unapred napisane beleške, ali su kandidati dobili olovku, blok papira i flašu vode.

Čini se, međutim, da debata o debatama nije u potpunosti završena. Trump je rekao da je Haris odbio intervju 4. septembra za Fox News, ali da će zadržati datum otvorenim u slučaju da se ona "predomisli". Trump je također zadirkivao moguću treću debatu za NBC News, za koju je rekao da Harisova kampanja nije prihvatila.

German Daily News - All Rights Reserved ©