WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
19-Sep-2024
Početna Magazin

MERS organizuje obilježavanje Dana proglašenja Crne Gore ekološkom državom

AUTOR:M.J.

Ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera organizuje obilježavanje Dana proglašenja Crne Gore ekološkom državom u petak, 20. septembra 2024. godine, sa početkom u 17:30h, na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Dio programa će biti posvećen djeci, kako bi se od malih nogu podstakla njihova svijest o zaštiti životne sredine. Djeca će moći da uživaju u zabavnom programu „Čiste igre“ sa Žarkom Žapcem, gdje će se uz igru i animaciju ekološkim materijalima učiti o važnosti očuvanja prirode. Takođe, u sklopu radionice „Mjuziklaže“, u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore, mališani će praviti muzičke instrumente od recikliranih materijala, usavršavajući motoričke i kreativne vještine.

Nacionalni parkovi Crne Gore će organizovati „Likovnu edukativnu radionicu sa rendžerom“, gdje će se djeca upoznati sa nacionalnim parkovima i simbolima kroz crtanje i bojanke, a Agencija za zaštitu životne sredine kroz „Ozi ozon“ radionicu naučiće djecu kako da se bezbjedno uživa na suncu i kako da doprinesu očuvanju ozonskog omotača.

Nakon dječijeg programa, uslijediće pozdravni govori ministra ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Damjana Ćulafića, ispred Direktorata za klimatske promjene Tamare Brajović i direktora Eko-fonda Draška Boljevića.

Zatim slijedi kratak film „Da li ti nedostajem?“.

Završnicu događaja upotpuniće nastup KIC pop hora.

German Daily News - All Rights Reserved ©