WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
08-May-2024
Početna Magazin

Naredne dvije sedmice glavni gradski trg biće centar dobre zabave

AUTOR:M.J.
Uz dobru muziku i u vedrom raspoloženju brojnih posjetilaca svih generacija sinoć u 19 časova na Trgu nezavisnosti svečano je otvoren Proljećni pazar, jedna od omiljenih manifestacija Podgoričana, koja daje živost i poseban šmek centru našeg glavnog grada.

Od 19 časova publiku je svojim dobro poznatim repertoarom ,,razdrmao“ popularni podgorički KIC pop hor, dok su od 21 sat uživali u koncertu Kira benda. U takvom duhu, uz bogatu gastro ponudu i brojne druge sadržaje, posjetioci će moći da uživaju do 21. maja, do kada traje ova manifestacija. I izlagači i posjetioci nadaju se da će narednih 15 dana poslužiti lijepo vrijeme, te očekuju da neće faliti dobrog raspoloženja i zabave na glavnom gradskom trgu.

DRUŽENJE
Obraćajući se okupljenima, gradonačelnica Podgorice Olivera Injac iskazala je zadovoljstvo što je KIC pop hor izmamio dobro raspoloženje kod publike, uz obećanje da i narednih dana neće faliti dobre muzike, veselja i druženja.

- Ponosna sam što Podgorica stalno unapređuje svoje programe, zahvaljujući upravo ovoj i sličnim manifestacijama i događajima tokom cijele godine svim sugrađanima i posjetiocima imamo što da ponudimo. Maj u našem gradu uvijek nosi posebnu energiju, a proljeće samo po sebi simbolizuje buđenje i radost života, pa je ovo odlična prilika da se povežemo i zajedno uživamo u zanimljivim programima i novim prijateljstvima. Očekuje vas bogat kulturno-umjetnički program, a vjerujem da ste bili u prilici da vidite i dio gastronomske ponude ovdje na trgu – kazala je Injac.

Sa željom da podrže lokalne proizvođače, odnosno lokalnu privredu, gradska uprava je i ovoga puta, kroz javni poziv, montažne objekte - kućice građanima ustupila besplatno.

Gradonačelnica je zahvalila svima koji su dali doprinos u organizaciji Proljećnog pazara.

- Istakla bih značaj Turističke organizacije Podgorica, posebno direktora Dragana Grnovića koji je dao maksimum da napravimo dobar program, kao i Sekretarijatu za kulturu Glavnog grada i uvaženoj sekretarki Ani Medigović i njenom timu, ali i cijelom jednom timu koji je manje vidljiv, a radili su svako iz svog ugla, da doprinesu sadržajnom programu i unapređenju organizacije. Međutim, sve to ne bi bilo moguće da nam nije pomogla Erste banka, koja je sponzor ovogodišnjeg pazara. Zahvalila bih se i delegaciji Evropske Unije u Crnoj Gori koja nam je pružila podršku u dijelu organizacije ovog događaja – poručila je Injac proglašavajući Proljećni pazar otvorenim i iskazujući uvjerenje da će Trg nezavisnosti narednih dana biti centar lijepih, kulturnih zbivanja i dobre zabave.

Raznovrstan program za djecu i odrasle
U okviru Proljećnog pazara do 21. maja sugrađane i posjetioce Podgorice očekuju koncerti popularnih domaćih i regionalnih izvođača, događaji za najmlađe, nastupi di-džejeva i podgoričkih bendova. Na glavnom gradskom trgu večeras od 19 časova moći će da uživaju u nastupu Marije Božović, a od 21 sat u nastupu Forte benda.

I za sjutra su pripremili raznolike sadržaje - Umjetnička škola za muziku i balet ,,Vasa Pavić“ nastupiće u 19 sati, di-džej Perrota će preuzeti pozornicu od 20, od 21 sat slijedi ,,Pod sjajem zvijezda“ - Ples maturanata. Za kraj večeri, dok će se od 22 sata publika zabavljati uz Abba tribute band.

Diva sevdaha Amira Medunjanin nastupiće u subotu 11. maja, dok će Željko Samardžić, prepoznatljivo regionalno muzičko ime, upotpuniti svečanost Dana nezavisnosti naše države 21. maja. Pored pomenutih nastupiće i domaći izvođači i to: Bane Nedović, Nina Žižić, Tina Džankić, bend Vis tetra, Marija Božović, Edis Agić, Forte bend i Nemanja Petrović. U okviru programa za najmlađe nastupiće Hor ,,Zvjezdice“, Plesni klub Sonrisa, mališani iz Osnovne škole ,,21. maj“, vrtića ,,Naše malo kraljevstvo“, Animatori ,,Rent a party“, Valentina i Zvjezdice kao i mnogi drugi. Sva važna obavještenja uz program Proljećnog pazara biće dostupna na sajtu Glavnog grada i društvenim mrežama.

German Daily News - All Rights Reserved ©