WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
12-Dec-2023
Početna Sport

Erdogan suspendovao fudbal u Turskoj

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan donio je odluku da suspenduje fudbal u toj zemlji, nakon nasilja na meču Ankaraguču – Rize.

Faruk Kodža, predsjednik Ankaragučua, pesnicom je u glavu udario glavnog sudiju meča Halila Umuta Melera. To se desilo nakon što je Rize izborio remi u 97. minutu duela u Ankari.

Na snimcima sramnog ponašanja članova domaće ekipe, koji su obišli svijet, vidi se da su fudbaleri Ankaragučua potom šutirali nogama Melera, nakon što ja pao na teren. Prije nego što je tim Rizea uspio da izjednači, sudija je isključio po igrača oba tima.

Meler i Kodža su nakon utakmice odvedeni u bolnicu. Potom je najavljeno da će predsjednik kluba, koji je počeo incident, biti pritvoren.

Erdogan je saopštio da osuđuje napad na sudiju i da mu želi brz oporavak.

Sport znači mir i bratstvo. Sport je nespojiv sa nasiljem. Nikad nećemo dozvoliti da nasilje preuzme turski sport – saopštio je Erdogan.

Sudija Meler je na listi elitnih arbitara UEFA, prethodno je sudio i mečeve u evropskoj klupskoj eliti. Na meču u turskom glavnom gradu je u ponedjeljak veče je pokazao sedam žutih, uz dva crvena kartona.

Na tabeli Super lige Turske Ankara je na 11. mjestu a Rize osmi.

M.J.

German Daily News - All Rights Reserved ©