WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
17-Jan-2024
Početna Sport

Noć kada su Crnogorci i Islanđani zajednički navijali: ,,Montenegro"!

IZVOR : POBJEDA / M.J.

Utakmica rukometaša Crne Gore i Srbije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj ostaće zapamćena, ne samo kao velika pobjeda crnogorskih reprezentativaca, izvojevana u dramatičnom finišu, već i kao prva utakmica u kojoj je više hiljada navijača treće zemlje - Islanda - navijalo za Crnu Goru.

Naravno, Islanđanima je odgovarala pobjeda Crne Gore i to je bio jedan od razloga što su gromoglasno skandirali, zajedno sa našim navijačima - Montenegro - Montenegro.

https://youtu.be/ABQ2vwWWYkk

No, na osnovu snimaka koje su poslali navijači crnogorske reprezentacije, prijateljstvo između navijača Islanda i Crne Gore počelo je ranije tog dana u popularnim njemačkim pivnicama. Tako je portalu Pobjede novinar, građanski aktivista i veliki sportski navijač Darko Skočko Ivanović poslao video klip na kojem se vidi kako naši navijači počinju da pjevaju čuvenu pjesmu ,,Goro moja", dok Islanđani bilježe mobilnim telefonima dešavanja i aplaudiraju.

Poseban momenat zabilježen je i na tribinama, kada su navijači Islanda nakon večerašnje pobjede naše reprezentacije skandirali "Montenegro, Montenegro"!

https://youtu.be/jdSPMgKSiak

Poznato je da je Island prva država koja je priznala nezavisnu Crnu Goru odmah nakon crnogorskog referenduma, početkom juna 2006. godine. Zato je, naročito nakon zajedničkog navijanja u posljednjoj utakmici protiv Srbije, Island zaslužio da ima punu crnogorsku podrškuz u nastavku Evropskog prvenstva.

Naprijed ,,ribari- Afram Ísland!

Ovom pobjedom, prvom na Evropskom prvenstvu, ,,lavovi“ su preskočili Srbiju na tabeli grupe C i izborili prvi šešir na žrijebu baraža za Svjetsko prvenstvo.

https://youtu.be/7hD5zWfGnwc

German Daily News - All Rights Reserved ©