WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
17-Jan-2024
Početna Sport

Šest sekundi za pamćenje: Grbovićev gol u posljednjim stotinkama srušio Srbiju i Crnu Goru približio Mundijalu

IZVOR: POBJEDA / M.J.

Za šest sekundi u rukometu najčešće ne može da se uradi ništa spektakularno, a nekad je i toliko dovoljno za istoriju.

Tačno toliko su crnogorski rukometaši imali na raspolaganju za posljednji napad u duelu sa Srbijom, oproštajnom na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Ako je već oproštajni, makar je bio za pamćenje.

Imao je hičkokovski epilog, napokon srećan za ,,lavove“: selektor Vlado Šola pozvao je tajm-aut nakon gola iz sedmerca Bogdana Radivojevića, a nakon napravljenog plana za posljednji napad krenulo se sa centra - Radojica Čepić je u tih šest sekundi dodao loptu za Stefana Čavora, njegov udarac odbranio Vladimir Cupara, ali je lopta došla do Nemanje Grbovića koji je nekoliko stotinki do isteka utakmice pogodio za 30:29!

"Lavovi" su preskočili ,,orlove“ na tabeli grupe C, ostavili ih bez glavne runde i prije duela Mađarske i Islanda, a sebi obezbijedili mjesto u boljem šeširu na žrijebu baraža za Svjetsko prvenstvo.

Crna Gora je kao i na EHF Euru 2022. bila bolja od Srbije, tada joj je ta pobjeda davala nadu za plasman u drugi krug, ovog puta je šansa izgubljena prije komšijskog derbija.

Žal je sada još veća jer Crna Gora odavno nije imala ovako jak i ,,širok“ sastav. Dugo će se sa uzdahom razočaranja govoriti o onome što je propušteno protiv Mađarske (24:26) i Islanda (30:31) jer je oba puta imala napad za zaslužen remi.

Jedna drama, ova večerašnja, morala je da ode na njihovu stranu...

German Daily News - All Rights Reserved ©