WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
Početna

Crna Gora

18
Jun
2024

STAV: Bajka o Ombudsmanu RTCG

„Bio jednom jedan nezavisan zaštitnik prava gledalaca i slušalaca u Javnom servisu“
Detalnije
18
Jun
2024

Milović odobrio hapšenje ruskog državljanina osumnjičenog za miješanje u američke izbore

Ministar pravde Andrej Milović odobrio je hapšenje ruskog državljanina A.M. zbog nezakonitog miješanja u izborni proces kao i zbog nezakonitog finansiranja u SAD-u, javljaju mediji nezvaničnu informaciju.
Detalnije
18
Jun
2024

Crna Gora među 23 saveznice koje će premašiti dva odsto BDP-a izdvajanjem za odbranu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg objavio je izvještaj o izdvajanju za odbranu zemalja članica, a u susret jubilarnom NATO Samitu, koji će biti održan u Vašingtonu od 9. do 11. jula.
Detalnije
18
Jun
2024

Nastavlja se rad na IBAR-u

Diplomate u Radnoj grupi za proširenje u Savjetu EU nastavljaju rad na nacrtu zajedničke pozicije EU za poglavlja 23 i 24, s ciljem održavanja Međuvladine konferencije sa Crnom Gorom.
Detalnije
17
Jun
2024

Spajić zakasnio na sastanak, Milatović za Radeva priredio svečanu večeru

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović priredio je svečana večeru u čast predsjednika Bugarske Rumena Radeva, u, kako je kazao, znak poštovanja i trajnog prijateljstva između dvije države. Ranije danas, trebao je da bude održan i sastanak Radeva sa premijerom, ali je zbog kašnjenja Spajića, Radev napustio zgradu Vlade a sastanak je otkazan.
Detalnije
17
Jun
2024

Mašković: Najviše se odlasku Olivere Injac raduje Borovinić Bojović

Reakcija odlazeće predsjednice Skupštine Glavnoga grada je u najmanju ruku čudna, zato što je javna tajna da se upravo ona najviše obradovala inicijativi za razrješenje gradonačelnice Olivere Injac, maštajući da će sjesti u njenu fotelju. O detaljima, koji su nam dobro poznati, za sada ne bih govorio… To je reagujući na stavove Borovinić Bojović, kazao odbornik SD Miloš Mašković.
Detalnije
17
Jun
2024

Ambasada Turske: Neprihvatljive opaske o Turcima i Crnogorcima

Ambasada Turske u Crnoj Gori reagovala je na skandalozne izjave predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačević. U objavi na tviteru navode da su njegove ocjene neprihvatljive.
Detalnije
17
Jun
2024

STAV:Srbi i Turci

Kao reakcija na sramnu izjavu, zelju i teznju - sramnog predśednika opstine Nkšić (nije Gradonačelnik, kako ga nedovoljno obrazovani oslovljavaju) - Marka Kovačevića "da ce se sa onima u Crnoj Gori koji srbe ne dozivljavaju kao bravu u buduce obracunavati kao sa turcima", a uzimajuci u obzir mjesto, povod i kontekst, u obavezi sam odrzati kratak edukativni kurs gore pomenutoj individui.
Detalnije
17
Jun
2024

Upućene inicijative za razrješenje Injac i skraćenje mandata SO

Odbornik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković kazao je da su uputili u skupštinsku proceduru inicijative za razrješenje gradonačelnice Podgorice Olivere Injac i za skraćenje mandata Skupštini.
Detalnije
17
Jun
2024

Radev se prošetao po Cetinju i razgovarao sa građanima, Milatović mu nije pravio društvo

Predsjednici Crne Gore i Bugarske Jakov Milatović i Rumen Radev su, po završetku današnje konferencije za medije, u dvorištu Dvorca na Cetinju posadili drvo prijateljstva.
Detalnije
17
Jun
2024

Zirojević: Poznato nam je ovakvo "pomirenje", Demokrate i URA da uskrate podršku Kovačeviću

Poslanik Socijaldemokrata i šef odborničkog kluba te partije u Nikšiću Nikola Zirojević, pozvao je nikšićke Demokrate i URA-u da u lokalnom parlamentu uskrate podršku aktuelnom predsjedniku opštine i poslaniku Nove srpske demokratije Marku Kovačeviću.
Detalnije
17
Jun
2024

VDT formiralo predmet zbog Kovačevićeve izjave da će „sa svima koji im ne budu braća - postupati kao sa Turcima“

Nakon dostavljanja svih prikupljenih dokaza i podataka izvršiće se svestrana analiza istih - u cilju ocjene da li se u konkretnom govoru stiču elementi bića krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva. Nakon toga će biti donijeta odluka u predmetu - saopštila je Pobjedi rukovoditeljka VDT-a Lepa Medenica
Detalnije
16
Jun
2024

Dio NVO sektora traži da tužilaštvo pokrene postupak protiv Kovačevića

Evropski pokret u Crnoj Gori, Centar za monitoring i istrazivanje (CEMI) i nevladina organizacija (NVO) 35mm pozvali su Državno tuzilaštvo da pokrene postupak protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, zbog govora na obilježavanju 166 godina od bitke na Grahovcu.
Detalnije
16
Jun
2024

Fejzić: Kovačević završio s Turcima, na red došli Crnogorci

Gradonačalnik Nikšića je završio sa Turcima (čitaj: Turci, Bošnjaci, Albanci...) sada su na red došli Crnogorci, ocijenio je Reis Rifat Fejzić.
Detalnije
16
Jun
2024

Šehović: Šovinistička izjava Kovačevića zaslužuje samo prezir i žaljenje

Nesrećna izjava Kovačevića, umjesto ozbiljnijeg komentara, zaslužuje samo prezir i žaljenje, poručuje predsjednik SD Damir Šehović.
Detalnije
16
Jun
2024

CGO: Za izjave Kovačevića odgovorni nadležni i koalicioni partneri koji ga podržavaju

Umjesto što pokazuje efikasnost u postupanju po krivičnim prijavama Marka Kovačevića protiv civilnih aktivista, medija i opozicije, tužilaštvo i policija bi, za promjenu, morali usmjeriti pažnju na šovinizam, govor mržnje i fašizam Kovačevića, naveli su iz CGO.
Detalnije
16
Jun
2024

DPS: Novi sramni govor mržnje Marka Kovačevića najbolja preporuka za ulazak NSD u Vladu

Novi sramni javni nastup predsjednika Opštine Nikšiću i istaknutog člana Nove srpske demokratije, Marka Kovačevića u kojem se Crnogorcima prijeti da će se sa njima obračunavati kao sa Turcima, očigledno je najbolja preporuka za najavljeni ulazak ove partije u Vladu, saopštili su iz DPS-a.
Detalnije
16
Jun
2024

Nikolić: Tužilaštvo da utvrdi da li Kovačević prijeti ili ponovo "namješta sat"

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić reagovao je na izjavu predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića koji je kazao da će se obračunati kao sa Turcima, sa svima onima koji neće "da im budu braća".
Detalnije
16
Jun
2024

Đurašković Kovačeviću: Da je sreće bio bi u zatvoru a ne na čelu slobodarskog Nikšića

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković reagovao je nakon najnovijeg ispada prvog čovjeka Nikšića, Marka Kovačevića koji je zaprijetio da će "sa svim onima koji budu kao Turci, postupati kao sa Turcima".
Detalnije
16
Jun
2024

Kovačević zaprijetio: Sa onima koji nam ne budu braća, postupaćemo kao sa Turcima

Marko Kovačević, predsjednik opštine Nikšić "zaprijetio" je onima, koji neće da žive kao braća (sa njim i njemu sličnima) da će prema njima postupati kao prema Turcima.
Detalnije
15
Jun
2024

Vujović: Spajić sve više liči na Mandićevu ikebanu, a PES na frakciju NSD

Posljednja dešavanja na političkoj sceni, od poruka na Svesrpskom saboru do najava Kneževića da je Spajić prihvatio promjene Ustava i koncept dvojnog državljanstva, nesumnjivo pokazuju da premijer sve više liči na Mandićevu ikebanu, a Pokret Evropa sad (PES) na frakciju Nove srpske demokratije (NSD), kazao je predsjednik Socijaledmokratske partije (SDP) Ivan Vujović.
Detalnije
15
Jun
2024

Šehović: Građanska Crna Gore neće dozvoliti igranje sa nacionalnim interesima putem izmjena Zakona o crnogorskom državljanstvu

Izmjene zakona o crnogorskom državljanstvu, kojima jedan dio parlamentarne većine ucjenjuje drugi, u namjeri da se ona po svaku cijenu makar vještački i privremeno održi, predstavljaju veoma opasan politički naum koji bi mogao imati nesagledive štetne posljedice po građansko i državotvorno biće Crne Gore. Zato onima koji su se u tom pravcu krenuli poručujemo da se manu ćorava posla, budući da je sasvim sigurno da samosvjesna, građanska Crna Gora, takvo najnovije igranje sa nacionalnim i državnim interesima sigurno neće dozvolit, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gor
Detalnije
15
Jun
2024

Živković: Čekaćemo našu šansu još neko vrijeme, Vlada neće još dugo potrajati

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Ulcinj birao je članove Opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković.
Detalnije
14
Jun
2024

Nikolić: Želimo da čujemo i Milovićeve i Spajićeve argumente

Opozicione partije na današnjem su kolegijumu predsjednika Skupštine insistirale na tome da se ministru pravde Andreju Miloviću omogući učešće na sjednici na kojoj će biti raspravljano o njegovom razrješenju, kazao je šef kluba poslanika Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.
Detalnije
German Daily News - All Rights Reserved ©