WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
Početna

Crna Gora

20
Jul
2024

Magoč: Čini mi se da je trostruka reanimacija putnika trajala vječnost, ali smo ga spasili brzom reakcijom

Medicinska sestra na Aerodromu Podgorica Snežana Magoč, koja je brzom reakcijom spasila život putniku na ovom aerodromu, biće proglašena za najboljeg zaposlenog kompanije - najavili su iz Aerodroma Crne Gore.
Detalnije
18
Jul
2024

Milatović uoči predstavljanja Evrope sad 2: Ekonomski populizam u suprotnosti sa održivim razvojem

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović poručuje da ne smije se ugroziti decenijama izgrađivan penzioni sistem međugeneracijske solidarnosti.
Detalnije
18
Jul
2024

Italijanski lanac supermarketa "Conad" dolazi u Crnu Goru

Filijala Conad-a u Albaniji saopštila je da planira širenje na nova tržišta i ulazak u Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju.
Detalnije
17
Jul
2024

U toku velika akcija SPO, privedeni Drešaj, Ulić, Čoković...

U toku je velika akcija Specijalnog policijskog tima protiv grupe osumnjičene za šverc narkotika, prenio je Portal ETV.
Detalnije
17
Jul
2024

Aerodromi Crne Gore: Radimo u uslovima toplotnog udara, putnike molimo za strpljenje i razumijevanje

"Uprkos ekstremno visokim temperaturama koje su zahvatile našu državu kao i najave da će ovaj toplotni udar potrajati, Aerodromi Crne Gore za sada uspješno realizuju sve operacije na Aerodromu Podgorica i Aerodromu Tivat", saopšteno je večeras iz te kompanije.
Detalnije
16
Jul
2024

Mugoša: Uklonjen kalkulator sa sajta PES-a, a time izgleda i ključno predizborno obećanje

Danas je stigao (osim ako nije u pitanju unaprjeđenje performansi kalkulatora) najkonkretniji odgovor o realizaciji ključnog predizbornog obećanja - uklonjen kalkulator sa sajta PES-a a time izgleda i ključno predizborno obećanje PES-a, napisao je na društvenoj mreži X poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša.
Detalnije
16
Jul
2024

Adžić: Neka Mandić obnavlja okupatorsku kapelu Karađorđevića na svom privatnom imanju

Novak Adžić, predsjednik CEP-a, oglasio se povodom izjave predsjednika Skupštine koji je inicirao "obnavljanje kapele na Lovćenu".
Detalnije
16
Jul
2024

Katnić ponovo štrajkuje glađu

Pritvoreni bivši glavni specijalni tužilac Milovoje Katnić od 14. jula je ponovo stupio u štrajk glađu, iz protesta zbog, po njemu nezakonite, odluke Vrhovnog suda Crne Gore koji je privatio prijedlog specijalnog tužioca Miloša Šoškića o produženju pritvora za dodatna tri mjeseca, saznaje Televizija E.
Detalnije
15
Jul
2024

Nikolić: Đukanović bio meta i 2016, nadležni da odgovore ko je odlučio da mu smanji obezbjeđenje

Poslanički klub Demokratske partije socijalista zahtijeva od nadležnih državnih organa, prije svih Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Tužilaštva da sa posebnom pažnjom tretiraju uznemirujuća obavještajna saznanja da se planira atentat na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, saopštio je šef kluba poslanika DPS Andrija Nikolić.
Detalnije
15
Jul
2024

DPS: Produženje pritvora Katniću zbog komunikacije sa uglednim novinarima uvod u tužilačku diktaturu, SDT postalo prijeki sud

Prijedlog specijalnog državnog tužioca Miloša Šoškića, da se bivšem GST Milivoju Katniću produži pritvor zbog toga što je imao komunikaciju sa uglednim crnogorskim novinarima nezapamćen je skandal i predstavlja do sada neviđenu zloupotrebu službenog položaja, saopšteno je iz DPS-a.
Detalnije
14
Jul
2024

Vuksanović: Nadležni najozbiljnije da shvate informacije o spremanju atentata na Đukanovića, neophodan institucionalan odgovor

Vijest da se na bivšeg predsjednika i premijera Crne Gore Mila Đukanovića sprema atentat za Antenu M komentariše predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović koji ukazuje da je važno da nadležne državne institucije najozbiljnije shvate prijetnje po život Đukanovića.
Detalnije
14
Jul
2024

Bivši predsjednik Albanije: Iza planova o atentatu na Đukanovića stoje oni kojima je propao projekat državnog udara i promjene granica

Bivši predsjednik Albanije i lider Slobodarske partije Ilir Meta prokomentarisao je vijest da je bivši crnogorski predsjednik Milo Đukanović obaviješten da se na njega sprema atentat.
Detalnije
14
Jul
2024

Zirojević: Bezbjednosni sektor u rasulu

Poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević ocijenio je da je bezbjednosni sektor u rasulu. On je to saopštio nakon objavljivanja informacije da je na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića planiran atentat.
Detalnije
14
Jul
2024

DPS: ANB prećutao informaciju o pripremi atentata na Đukanovića, sektor bezbjednosti u potpunom rasulu

Slučaj o kojem je juče obaviještena crnogorska javnost, a koji se tiče informacije o pripremi atentata na bivšeg predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, još jednom je pokazao u kakvom stanju se nalazi sektor bezbjednosti, kazali su u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).
Detalnije
14
Jul
2024

ANB imala informacije o pripremi atentata na Đukanovića još u srijedu 10. jula, ali nije obavijestila Upravu policije

Prema pouzdanim izvorima E TV, Agencija za nacionalnu bezbjednost imala je i operativne podatke o grupi iz Srbije, među kojima je bilo i bivših službenika Žandarmerije i policije, koji su planirali, sa plaćenim egzekutorima iz Skadra u Albaniji, likvidaciju nekadašnjeg crnogorskog predsjednika Đukanovića. Uprkos tim operativnim podacima, prije tri dana Đukanoviću je ukinuto obezbjeđenje u mjestu stanovanja u dnevnoj smjeni, uz zvanično obrazloženje ,,da se nema dovoljno ljudi"
Detalnije
13
Jul
2024

ANB ima operativna saznanja o pripremi atentata na Đukanovića

Iz Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) nezvanično su kazali Televiziji Crne Gore (TVCG) da imaju operativna saznanja o pripremi atentata na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Sa druge strane, u Upravi policije kažu da nijesu upoznati sa informacijama koje su danas objavljene u crnogorskim medijima.
Detalnije
13
Jul
2024

Počela proslava Dana državnosti u Nikšiću

Centralna proslava Dana državnosti počela je večeras ispred spomenika pod Trebjesom u Nikšiću gdje je organizovana akademija "Crvena ruža slobode".
Detalnije
13
Jul
2024

Organizovana kriminalna grupa iz Beograda pripremala atentat na Đukanovića

Organizovana krimalana grupa iz Beograda sa jakim kracima u Bosni i Hercegovini i Tirani pripremala je atentat na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, saznaje Pobjeda.
Detalnije
13
Jul
2024

Zapadni obavještajni oficir upozorio Đukanovića da se na njega sprema atentat

Prema informacijama E televizije, američki vojni funkcioner koji radi na Kosovu je, preko zapadnih obavještajnih kanala, dobio alarmantnu informaciju da je jedna kriminalna grupa iz susjedstva, iz grada udaljenog stotinjak kilometara od Podgorice, dobila ,,ugovor“ od moćne paradržavne ekipe iz zemlje sa kojom se Crna Gora graniči da se obavi likvidacija Mila Đukanovića.
Detalnije
13
Jul
2024

Živković: Skandalozna presuda Višeg suda u slučaju državni udar, upoznati smo da se na Đukanovića priprema atentat

Skandalozna je presuda Višeg suda u slučaju državni udar, saopštio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.
Detalnije
13
Jul
2024

Đukanović obaviješten da se na njega sprema atentat

Bivši predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, obavijestio je crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat, saopšteno je "Vijestima", iz njegovog kabineta.
Detalnije
12
Jul
2024

Kapelu ćeš vratiti na Lovćen, samo preko nas mrtvih

Predśedniku Skupštine Crne Gore, četničkome vojvodi, smutljivcu i prevarantu, slugi beogradske kase i raspirivaču mržnje, sljedbeniku retrogradnih desničarskih i antievropskih ideologija, povodom njegove incijative da se vrati kapela na Lovćen imam samo jedno poručiti: Samo preko nas mrtvih!
Detalnije
12
Jul
2024

Ambasada SAD u Podgorici: Pratimo razvoj događaja u slučaju "državni udar" do konačne presude

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici je saopštila za Radio Slobodna Evropa da su upoznati sa novom presudom Višeg suda u procesu ‘državni udar’.
Detalnije
11
Jul
2024

Prekinuta sjednica na kojoj treba da se glasa o incijativi za razrješenje Injac

Prekinuta je sjednica Odbora za izbor i imenovanja Skupštine Glavnog grada na kojoj treba da se glasa o inicijativi za razrješenje gradonačelnice Olivere Injac, saopštio je Miloš Mašković odbornik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini Glavnog grada.
Detalnije
German Daily News - All Rights Reserved ©