WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
28-Jan-2024
Početna Rockford

Illinois Snow Sculpting Competition se završava u Rockfordu

AUTOR: M.J. IZVOR WIFR
Donoseći potpuno novo značenje pojmu "Best in Show", umjetnici iz cijele države takmiče se u Illinois Snow Sculpting Competition kako bi dokazali ko je najbolji u "snijegu".
Voditelj 23 vijesti Mike Garrigan vodio je svečanosti kada su proglašeni pobjednici. Rockford Lutheran je zaradio prvi u srednjoškolskom odjelu sa svojom kreacijom 'Snow Clowning Around'. Glavnu nagrada za odrasle odnijela je "Pećinski ljudi iz svemira" sa njihovom skulpturom "Karmadillo". Jedan član tima kaže da je to bilo teško napraviti s obzirom na ovosedmično toplije vrijeme, ali je zahvalan što je stvorio nešto što privlači pažnju zajednici.
„Ja sam iz Rokforda i mogu da se osvrnem na svoje slike ovde u parku kako šetam sa svojom porodicom. Imala sam samo dvije godine i gledala međunarodne skulpture, a sada se postavljamo i idemo na državno,” kaže članica tima Kelly Madison.
„Jednostavno volim takmičenje. Natječu se sa kolegama umjetnicima i ljudima koji misle kao ja. Zaista je zabavno biti s tim kreativnim načinom razmišljanja i jednostavno uživam u izazovu toga,” kaže član tima Kyle Wolfe.
“Naše ideje dolaze kroz igre riječi. vidio oklopnika koji ubija na cesti i igrao se riječima i imao gomilu različitih nacrta. Ovo je bio onaj s kojim smo išli, i bilo je sjajno za napraviti,” kaže član tima Brian Hierstein.
„The Windy City Snowmen“ i „The Band of Misfit Boys“, koji su zauzeli prvo i drugo mjesto na takmičenju u vajanju od snijega u Illinoisu 2023., predstavljat će državu na ovogodišnjem Nacionalnom takmičenju u vajanju od snijega koje počinje 1. februara u Lake Geneva, Wis.

German Daily News - All Rights Reserved ©