WORLD NEWS FOR MONTENEGRO DIASPORA
Choose language:
28-Mar-2024
Početna Rockford

Čovjek optužen u vezi ubistava u Rockfordu u Illinoisu uhapšen, ubio 4 , a povrijedio 7 osoba

Autor: M.J.

Čovjek je optužen u vezi s napadom u kojem je ubio četiri osobe , uključujući jedanog tinejdžer,a a sedam drugih je povrijeđeno u srijedu popodne u Rockfordu, Illinois. Policija je rekla da su neke žrtve izbodene.

Policija u četvrtak ujutro potvrdila je da je Christian Ivan Soto, 22, optužen za 11 tačaka ubistva i namjere da ubije . nalazi se u zatvoru u Winnebagou Županija i očekuje se na sudu u četvrtak u 1:30 pm.

Brutalni napad dogodio se u jednoj četvrti i trajao je oko 20 minuta. Prvo, Šerif okruga Winnebago Gary Caruana rekao je da je došlo do napada u ulici Firenca i Eggleston Road.

Mlada žena koja pokušava pobjeći je ubodena u lice i ruke i teško je ranjena. Dobri samarićanin koji je pokušao da joj pomogne takođe je izboden .

Napadač je tada krenuo na divljanje u područjima ulice Holmesa, WINnetka Drive i Cleveland Avenue u Rockfordu, rekla je policija. policiju i Hitnu pomoć ubrzo su se našli na više lokacioja u Rockfordu i okolnim dijelovima Winnebago županije.

Šef policije Rockford Carla Redd rekla je da su ubijene četiri osobe, jedna povrijeđena osoba je kritično , a četiri su druge osobe odvedene u bolnicu, gdje je njihovo stanje stabilizirano. Redd je rekal da nisu sve žrtve izbodene, ali da nije bilo žrtava pucanja.

Šerifov ured Županije Winnebago rekao je da su još dvije osobe povrijeđene u njenoj jurisdikciji, izvijestio je WiFr TV.

Ljudi koji su ubijeni bili su 15-godišnja djevojčica, 63-godišnja žena, 49-godišnji muškarac i 22-godišnji mladić.

"To je gubitak za sve nas", rekao je Rezident Rockford Ruth Gallagher. "To je zastrašujuće. To je noćna mora."

Gallagher je rekao da je njegov dugogodišnji poštar među mrtvima. Služba američkog poštanske inspekcije potvrdila je da je u napadu ubijen prijevoznik pisama. Svjedoci su rekli da je poštar možda pogođen kamionom za vrijeme nasilja.

"Prevoznik pošte, bio je najslađa osoba. Pomogao bi bilo kome; , uvijek je bio prijateljski nastrojen,", rekao je Gallagher. "Nedostajaće nam ."

Policija je saopštila da ne zna motiv napada.

Gradonačelnik Tom McNamara objavio je sljedeću izjavu:

"Danas smo šokirani strašnim činom nasilja nad nevinim pripadnicima naše zajednice. Možemo kazati da je osumnjičeni u pritvoru i prijetnja je neutralizovana. Radimo sa partnerima u zajednici da pružimo podršku i usluge brzo i povoljno onim stanovnicima koji su pogođeni ovim strašnim zločinom. Mi ćemo objaviti sve detalje uskoro.

Savjetovališta će biti dostupna u četvrtak u Flinnskoj srednjoj školi.

German Daily News - All Rights Reserved ©